HUMUS
500 gr nohut
150 gr tahin
2 adet limon suyu
1 yemek kaşığı sızma zeytinyağı
Tuz, kimyon, sumak
2-3 diş sarımsak (ben 1-2 diş fazla koydum)(Bu ölçülerle 10-12 kişilik, bol miktarda meze oluyor. İsterseniz yarım ölçü yapabilirsiniz)

- Nohutları akşamdan ılık suda ıslattım.
- Ertesi gün düdüklü tencerede 20 dakika pişirdim.
- Düdüklünün kapağı açıldıktan sonra nohutları süzdüm ama suyunu başka bir kaba ayırdım.
- Mutfak robotumun rendesinden nohutları geçirdim. Rendelerken nohutların kabukları rendenin dışında kaldı ve böylece kabuklarından kısmen ayrılmış oldu. Eğer nohutları parçalayıcıda ezmeyi düşünüyorsanız, kabuklarını elinizle ayırmaya çalışın. Çünkü kabuksuz nohut ezmesi daha bir kremamsı görünüyor ve ağızda daha hoş bir tat bırakıyor. Nohut kabuğunu soymakla uğraşılır mı diyorsanız mucizelezzetler.com'a girerek, püf noktalar bölümünden bu işin kolay yolunu izleyebilirsiniz. Ben hiç denemedim ama çok kolay görünüyor.
-Tüm nohutlar ezildikten sonra kıvamına bakın. Eğer koyu kıvamlı ise (patates püresi gibi olmalı) biraz ayırdığınız nohut haşlama suyundan ekleyerek karıştırın.
- Ezilmiş nohutları karıştırıcıya alıp üzerine tahin, dövülmüş sarımsak, limon suyu, tuz, kimyon, sumak ve zeytinyağını ekleyip, pürüzsüz olana kadar karıştırdım.
- Sevis tabağına alıp, sofraya getirmeden önce üzerine kızdırılmış kırmızı biberli tereyağı gezdirdim.
0 yorum:
Yorum Gönder