FESLEĞEN KOKULU MUTFAK


2 Ocak 2013 Çarşamba

ZEYTİNYAĞLI TAZE BARBUNYA

1 kg. barbunya
1 orta boy kuru soğan
5-6 diş sarımsak
2 domates
1/2 çay bardağı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı toz şeker
2.5-3 çay bardağı kaynar su

- Barbunyaları ayıklayalım. (Ben barbunya ve bezelye dışında dondurulmuş sebze pek tercih etmem. Ama barbunya ve bezelye dondurucumda hep vardır. Yazın aldığım 1'er kg'lık barbunyaları ayıklayıp dondurucuya koyarım ve tüm kış kullanırım. Yılbaşında da gene buzluktan çıkan barbunyayı kullandım) Tencereye koyup üzerine su ekleyerek haşlanmak üzere ocağa oturtalım. Suyu kaynamaya başlayınca ocaktan alıp süzelim.




- Bu arada düdüklü tencereye kuru soğan ve sarımsakları ince ince doğrayarak koyalım ve üzerine zeytinyağını ekleyerek beraber kavuralım.
- Kuru soğan sararınca rendelenmiş domatesi ve tuzunu ekleyip 1-2 taşım kaynatalım.


- Süzülmüş barbunyaları ve toz şekeri domatesli karışıma ekleyip hepsini karıştıralım ve 2.5-3 çay bardağı (üzerini 1-2 parmak geçecek kadar) kaynar suyu da koyarak düdüklünün ağzını kapatalım.


- Düdüklü öttükten sonra 15 dakika pişirelim.
- Biraz ılınınca servis tabağına alıp, sofraya getirmeden önce üzerini maydanozla süsleyelim (Zeytinyağlı barbunya 1 gün önce pişirilirse daha lezzetli oluyor bence).
                                                
 
Afiyet olsun.

0 yorum:

Yorum Gönder