Şahane bir koku ve nefis bir tat. Şiddetle tavsiye ederim.
4 büyük kemer patlıcan
4 diş sarımsak
1 yemek kaşığı süzme yoğurt
4 yemek kaşığı sızma zeytinyağı
1/2 limon
6-7 yaprak fesleğen
Tuz
- Fırını 200 dereceye ısıtalım.
- Patlıcanları yıkayıp kurulayalım ve birkaç yerinden çatalla delelim.
- Isıtılmış fırına koyup 1 saat pişirelim.
- Fırından çıkarıp soğuk suyun altında kabuklarını soyalım ve elimizle sıkarak fazla suyunu akıtalım.
- Her bir patlıcanın üzerine 1'er yemek kaşığı zeytinyağı dökerek çatalla ezelim.
- Ezilmiş patlıcanların üzerine süzme yoğurdu koyarak birbirine iyice yedirelim.
- Havanda sarımsakları tuzla dövelim. Üzerine fesleğenleri de koyup sarımsakla birlikte dövmeye devam edelim. Fesleğenler iyice ezilmeli.
- Sarımsak ve fesleğen karışımını da patlıcanlara ekleyip üzerine 1/2 limonun suyunu da gezdirerek son kez iyice karıştırıp servis tabağına alalım.
- Afiyet olsun.
Arşiv
Ziyaretçi Sayısı
Kategori
- mezeler (25)
- sebze yemekleri (20)
- annemin tarifleri (14)
- etli sebze yemekleri (12)
- kekler (12)
- sütlü tatlılar (11)
- salatalar (9)
- tuzlu hamur işleri (8)
- atıştırmalık (7)
- et yemekleri (7)
- balıklar (6)
- patatesli tarifler (6)
- makarnalar (5)
- pilavlar (5)
- çorbalar (5)
- kurabiyeler (4)
- baklagiller (3)
- börekler (3)
- ekmekler (3)
- pastalar (3)
- reçeller (3)
- garnitürler (2)
- tavuk yemekleri (2)
- diğer deniz ürünleri (1)
- hamur tatlıları (1)
- krepler (1)
- turtalar (1)
FESLEĞEN KOKULU MUTFAK
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Ay bende begendim
YanıtlaSil