FESLEĞEN KOKULU MUTFAK


7 Ocak 2013 Pazartesi

KREMALI SEBZELİ MANTAR ÇORBASI

Kremalı mantar çorbası çok sevdiğim ve sık yaptığım bir çorbaydı. Fakat içine hem unu kavurmak için yağ, hem de krema koyduğumuzdan bana ağır gelirdi. O nedenle çorbayı kıvamlandırmak için başka bir çözüm yolu aradım ve içine patates koymaya karar verdim.



Malzemeler:
1/2 kg mantar
2 büyük patates
1 orta boy havuç
1 kuru soğan
1 küçük kutu krema (200 ml)

- Patatesleri, havucu ve kuru soğanı soyup doğrayalım. Tencereye alıp, üzerine su ve tuz ekleyerek kaynatmak üzere ocağa alalım.
- Mantarların kabuklarını soyup yıkayalım ve küçük küçük doğrayarak başka tencereye alalım. Üzerine az su ve tuz koyarak pişmeye bırakalım.
- Sebzeler yumuşayınca ocaktan alıp suyuyla beraber blenderdan geçirelim.




- Mantarları süzüp, onları da sebzeli karışıma ekleyelim. Kıvamı koyu ise mantarın suyuyla biraz sulandıralım çorbayı.
- Çorbayı tekrar ocağa alalım ve kaynamaya başlayınca kremayı ekleyelim. 1-2 taşım kaynattıktan sonra ocağı kapatalım.
- Çorbamız artık servise hazır.
Afiyet olsun.


0 yorum:

Yorum Gönder