Kremalı mantar çorbası çok sevdiğim ve sık yaptığım bir çorbaydı. Fakat içine hem unu kavurmak için yağ, hem de krema koyduğumuzdan bana ağır gelirdi. O nedenle çorbayı kıvamlandırmak için başka bir çözüm yolu aradım ve içine patates koymaya karar verdim.
Malzemeler:
1/2 kg mantar
2 büyük patates
1 orta boy havuç
1 kuru soğan
1 küçük kutu krema (200 ml)
- Patatesleri, havucu ve kuru soğanı soyup doğrayalım. Tencereye alıp, üzerine su ve tuz ekleyerek kaynatmak üzere ocağa alalım.
- Mantarların kabuklarını soyup yıkayalım ve küçük küçük doğrayarak başka tencereye alalım. Üzerine az su ve tuz koyarak pişmeye bırakalım.
- Sebzeler yumuşayınca ocaktan alıp suyuyla beraber blenderdan geçirelim.
- Mantarları süzüp, onları da sebzeli karışıma ekleyelim. Kıvamı koyu ise mantarın suyuyla biraz sulandıralım çorbayı.
- Çorbayı tekrar ocağa alalım ve kaynamaya başlayınca kremayı ekleyelim. 1-2 taşım kaynattıktan sonra ocağı kapatalım.
- Çorbamız artık servise hazır.
Afiyet olsun.
Arşiv
Ziyaretçi Sayısı
Kategori
- mezeler (25)
- sebze yemekleri (20)
- annemin tarifleri (14)
- etli sebze yemekleri (12)
- kekler (12)
- sütlü tatlılar (11)
- salatalar (9)
- tuzlu hamur işleri (8)
- atıştırmalık (7)
- et yemekleri (7)
- balıklar (6)
- patatesli tarifler (6)
- makarnalar (5)
- pilavlar (5)
- çorbalar (5)
- kurabiyeler (4)
- baklagiller (3)
- börekler (3)
- ekmekler (3)
- pastalar (3)
- reçeller (3)
- garnitürler (2)
- tavuk yemekleri (2)
- diğer deniz ürünleri (1)
- hamur tatlıları (1)
- krepler (1)
- turtalar (1)
FESLEĞEN KOKULU MUTFAK
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
0 yorum:
Yorum Gönder