BROKOLİ VE KARNIBAHAR SALATASI
Hem çok faydalı, hem de sofrada nefis bir renk. Brokolinin rengini karartmadan nasıl yapacağımı bilemezken, artık yolunu buldum. Brokoliler yemyeşil, karnabahar beyaz, havuçlar turuncu. Görüntü harika.
1/2 kg. brokoli
1 küçük karnıbahar
2 büyük havuç
2 limon
Zeytinyağı
Tuz
- Büyük bir tencereye suyu koyalım ve kapağını kapatarak kaynamaya bırakalım.
- Diğer tarafta havuçları soyup yıkayarak 1 parmak kalınlığında, yuvarlak şekilde doğrayalım.
- Brokolileri çiçek çiçek ayırıp, yıkayalım. (Kalın saplarının dış kısımlarının soyabilirsiniz.)
- Karnıbaharı da çiçek çiçek ayırıp yıkayalım.
- Su kaynayınca 1 yemek kaşığı tuz atıp, havuçlarla karnıbaharları suya atalım.
- Karnıbaharın sapları yumuşamaya başlayınca, brokolileri de suya atalım. Tencerenin kapağını kapatmadan, brokoliler yumuşayana kadar bekleyelim.
- Pişen sebzeleri süzüp servis tabağına alalım.
- Bir ölçü kabına veya kavanoza 2 limonun suyu ile 1 çay kaşığı tuz koyup, limon suyu kadar zeytinyağını üzerine koyup, iyice çalkalayalım. Koyu kıvamlı bir salata sosu oluşacak.
- Bu sosu ılınan sebzelerin üzerine döküp servis yapalım.
Afiyet olsun.
Arşiv
Ziyaretçi Sayısı
Kategori
- mezeler (25)
- sebze yemekleri (20)
- annemin tarifleri (14)
- etli sebze yemekleri (12)
- kekler (12)
- sütlü tatlılar (11)
- salatalar (9)
- tuzlu hamur işleri (8)
- atıştırmalık (7)
- et yemekleri (7)
- balıklar (6)
- patatesli tarifler (6)
- makarnalar (5)
- pilavlar (5)
- çorbalar (5)
- kurabiyeler (4)
- baklagiller (3)
- börekler (3)
- ekmekler (3)
- pastalar (3)
- reçeller (3)
- garnitürler (2)
- tavuk yemekleri (2)
- diğer deniz ürünleri (1)
- hamur tatlıları (1)
- krepler (1)
- turtalar (1)
FESLEĞEN KOKULU MUTFAK
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
0 yorum:
Yorum Gönder