FESLEĞEN KOKULU MUTFAK


7 Ocak 2013 Pazartesi

BROKOLİ KARNIBAHAR SALATASI

BROKOLİ VE KARNIBAHAR SALATASI

Hem çok faydalı, hem de sofrada nefis bir renk. Brokolinin rengini karartmadan nasıl yapacağımı bilemezken, artık yolunu buldum. Brokoliler yemyeşil, karnabahar beyaz, havuçlar turuncu. Görüntü harika.



1/2 kg. brokoli
1 küçük karnıbahar
2 büyük havuç
2 limon
Zeytinyağı
Tuz

- Büyük bir tencereye suyu koyalım ve kapağını kapatarak kaynamaya bırakalım.
- Diğer tarafta havuçları soyup yıkayarak 1 parmak kalınlığında, yuvarlak şekilde doğrayalım.
- Brokolileri çiçek çiçek ayırıp, yıkayalım. (Kalın saplarının dış kısımlarının soyabilirsiniz.)
- Karnıbaharı da çiçek çiçek ayırıp yıkayalım.
- Su kaynayınca 1 yemek kaşığı tuz atıp, havuçlarla karnıbaharları suya atalım.
- Karnıbaharın sapları yumuşamaya başlayınca, brokolileri de suya atalım. Tencerenin kapağını kapatmadan, brokoliler yumuşayana kadar bekleyelim.


- Pişen sebzeleri süzüp servis tabağına alalım.
- Bir ölçü kabına veya kavanoza 2 limonun suyu ile 1 çay kaşığı tuz koyup, limon suyu kadar zeytinyağını üzerine koyup, iyice çalkalayalım. Koyu kıvamlı bir salata sosu oluşacak.
- Bu sosu ılınan sebzelerin üzerine döküp servis yapalım.

Afiyet olsun.

0 yorum:

Yorum Gönder