Arşiv
Ziyaretçi Sayısı
Kategori
- mezeler (25)
- sebze yemekleri (20)
- annemin tarifleri (14)
- etli sebze yemekleri (12)
- kekler (12)
- sütlü tatlılar (11)
- salatalar (9)
- tuzlu hamur işleri (8)
- atıştırmalık (7)
- et yemekleri (7)
- balıklar (6)
- patatesli tarifler (6)
- makarnalar (5)
- pilavlar (5)
- çorbalar (5)
- kurabiyeler (4)
- baklagiller (3)
- börekler (3)
- ekmekler (3)
- pastalar (3)
- reçeller (3)
- garnitürler (2)
- tavuk yemekleri (2)
- diğer deniz ürünleri (1)
- hamur tatlıları (1)
- krepler (1)
- turtalar (1)
FESLEĞEN KOKULU MUTFAK
7 Ocak 2013 Pazartesi
YOĞURTLU ACI BİBER
YOĞURTLU ACI BİBER
Aranızda patlıcan biber kızartmasını sevmeyen var mı? Yazın en sevdiğim yemeklerden biridir. Gene diyet yaptığım günlerden birinde sokakta yürürken, burnuma biber kızartması kokusu geldi. Dayanılır gibi değil! Zaten açım, o koku beni perişan etti. Eve gelip kızartma yapsam olmaz. İşte o zaman bu tarif ortaya çıktı. Sonra, her çarşamba yaptığımız arkadaş toplantılarının olmazsa olmazı oldu bu meze. Aslında gayet basit ve sağlıklı. İster çok acı olan kıl biberle yapın, ister acı tatlı karıştırın.
250 gr kıl biber
1/4 çay bardağı zeytinyağı
5 kaşık süzme yoğurt
4 diş sarımsak
- Biberleri yıkayıp kurutalım ve 2 parmak genişliğinde doğrayalım.
- Tavaya (ben tüm kavurmalarda wok tava kullanıyorum. Tavsiye ederim) zeytinyağını koyup biraz kızdıralım ve biberleri ekleyelim.
- Cızırdamaya başlayınca altını biraz kısıp, ara ara karıştırarak kavuralım; yumuşayınca kızarmaları için ocağın ateşini biraz artırabiliriz.
- Biberler olunca ocağı kapatalım ve soğumaya bırakalım.
- Havanda tuzla dövülmüş sarımsaklarla süzme yoğurdu karıştıralım. Soğumuş biberleri de sarımsaklı yoğurda katalım iyice karıştıralım ve servis tabağına alalım.
Afiyet olsun.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
0 yorum:
Yorum Gönder