Hamurunun tarifi arkadaşım Belma'ya ait. Aslında bu pizza hamuru tarifi. Ama öyle güzel bir hamur ki, ister pizza yapın, ister börek yapın, isterseniz hamura şeker koyup tatlı yapın.
İç malzemeleri:
1 demet ısırgan otu
1 kg pırasa
1/2 çay bardağı zeytinyağı
Hamur malzemeleri:
500 gr un
1 su bardağı ılık süt
1 su bardağı ılık su
1 çay bardağı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı tuz
1 paket instant kuru hamur mayası
- Pırasaları ince ince kıyalım. Tavaya zeytinyağını koyup, pırasaları ve tuzu ekleyip kavuralım.
- Pırasalar kavrulunca ayıklanıp, yıkanmış ısırgan otlarını ekleyelim ve kavurmaya devam edelim. Isırgan otları da yumuşayınca ocağı söndürüp otları soğumaya bırakalım.
- Diğer tarafta hamur malzemelerinin hepsini bir kaba alıp yoğuralım. Yumuşak kıvamlı, ele yapışan bir hamur olacak. Bu hamurun üzerini örtüp, ılık bir yere koyalım ve kabarmasını bekleyelim.
- Fırını 200 dereceye ısıtalım.
- Yaklaşık 1 saat sonra hamurun yarısını, yağlı kağıt serilmiş tepsiye elimizle yayalım (yayarken elimizi arada yağlayabiliriz).
- Hamurun üzerine kavrulmuş pırasalı ısırgan otunu döşeyelim.
- Kalan hamuru da otların üzerine, elimizle çekiştirerek yayalım.
- 200 dereceye ısıtılmış fırına tepsimizi koyup altı ve üstü kızarana kadar (yaklaşık 20 dakika) pişirelim.
- Fırından çıkarıp sıcak olarak servis yapalım.
Afiyet olsun.
Arşiv
Ziyaretçi Sayısı
Kategori
- mezeler (25)
- sebze yemekleri (20)
- annemin tarifleri (14)
- etli sebze yemekleri (12)
- kekler (12)
- sütlü tatlılar (11)
- salatalar (9)
- tuzlu hamur işleri (8)
- atıştırmalık (7)
- et yemekleri (7)
- balıklar (6)
- patatesli tarifler (6)
- makarnalar (5)
- pilavlar (5)
- çorbalar (5)
- kurabiyeler (4)
- baklagiller (3)
- börekler (3)
- ekmekler (3)
- pastalar (3)
- reçeller (3)
- garnitürler (2)
- tavuk yemekleri (2)
- diğer deniz ürünleri (1)
- hamur tatlıları (1)
- krepler (1)
- turtalar (1)
FESLEĞEN KOKULU MUTFAK
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
şebnemcim,tarifin için teşekkürler. börek bana rağmen çok lezzetli oldu :)
YanıtlaSilSebnem'cim, boregi baska malzemelerle denedim ve cok guzel oldu.
YanıtlaSilSiteyi hayranlikla ve agzimiz sulanarak takip ediyoruz. Resimler istah acici ama burada o malzemeleri bulup, nasil yapacagim. Bakla tursusu gozumde kaldi. Eskiden olsaydi, sana gelir afiyetle yerdik.