600 gr kayın mantarı (büyük marketlerde var)
1/2 su bardağı beyaz şarap
1 portakalın suyu
1/4 çay bardağı zeytinyağı
1 kuru soğan
1 yemek kaşığı domates salçası
Tuz
1 tatlı kaşığı kişniş tohumu (kişniş sevmiyorsanız koymayabilirsiniz)
- Mantarların kabuklarını soyup, sert olan saplarından ayıklayalım ve yıkayıp doğrayarak süzgece koyalım.
- Düdüklü tenceremize zeytinyağını ve yemeklik doğranmış kuru soğanı koyup, soğanlar sararıncaya kadar kavuralım.
- Üzerine domates salçasını ekleyelim; bununla da biraz kavurduktan sonra doğranmış mantarları koyalım.
- 1-2 kez çevirdikten sonra tuz, kişniş tohumu, beyaz şarap ve portakal suyunu ekleyip, düdüklü tenceremizin kapağını kapatalım.
- Düdük öttükten sonra 13-15 dakika pişirip ocağı kapatalım.
- Soğuduktan sonra servis tabağına alalım.
Afiyet olsun.
şebnemcim, ben kültür mantarıyla denedim muhteşem oldu. artık mantarlar şaraplı yenecek. teşekkürler.
YanıtlaSil