FESLEĞEN KOKULU MUTFAK


2 Aralık 2013 Pazartesi

KARIŞIK SEBZELİ MÜCVER

Her pazar günü olduğu gibi dün de sabahtan pazar alışverişine gittik. Yine o yemyeşil otları, mis gibi sebzeleri görüp hayran hayran hepsine baktım ve bunlarla değişik ne yapabilirim diye düşünmekten kendimi alıkoyamadım. Bu arada evde biraz ıspanak, pırasa ve taze soğanım da vardı. Bunları bir an önce tüketmem gerektiğinden hepsini birlikte kullanacağım bir şey yapmaya karar verdim. Pazardan döner dönmez işe koyuldum.

Malzemeler:
500 gr. ıspanak
1 adet pırasa
3-4 adet taze soğan
75 gr. kadar tulum peyniri ( arzu ederseniz)
3 yumurta
4 tepeleme yemek kaşığı mısır unu
2 küçük boy patates
1 tatlı kaşığı tuz

Kızartmak için:
1 su bardağı sıvı yağ



- Ispanakları bir çelik tencereye koyup önce kuvvetli, sonra kısık ateşte tencerenin ağzı açık olacak şekilde yumuşayana kadar pişirelim. 


- Yumuşayan ıspanakların içine incecik doğranmış pırasayı ve taze soğanı ekleyelim.



- Patatesleri soyup rendeleyelim.


- Rendelenmiş patateslerin üzerine 1 tatlı kaşığı tuz ekip iyice karıştırdıktan sonra 2 avucumuzun arasında fazla suyunu sıkıp ıspanakların üzerine alalım.


- Peyniri çatalla ezip veya rendeleyip sebzelerle karıştıralım.


- 3 yumurtayı bir kasede çırpalım ve sebzelerin üzerine dökelim.
- Mısır ununu da ekledikten sonra hepsini güzelce karıştıralım.


- Hazırladığımız karışım elimizle şekil verilemeyecek yumuşaklıkta olmalı. Eğer hamur kıvamında yaparsanız mücver ekmek gibi olur ve lezzetli olmaz.
- Tavaya 1 su bardağı sıvı yağ koyup ısıtalım.


- Isınan yağa hazırladığımız karışımdan kaşık kaşık alıp koyalım ve her iki tarafı nar gibi kızardığında kağıt havlu serilmiş bir tabağa alıp mücverlerin hepsi bittiğinde servis yapalım.



Afiyet olsun.

0 yorum:

Yorum Gönder