FESLEĞEN KOKULU MUTFAK


23 Ocak 2013 Çarşamba

ZEYTİNYAĞLI BAKLA

Zeytinyağlı bakla sever misiniz? Şöyle üzeri dereotlu, yanında da yoğurt. Bana sorarsanız tadına doyulmaz. Ben baklayı da fasulye gibi çiğden pişiririm. O yüzden de çok hafif olur.



Malzemeler:
500 gr. taze bakla
2-3 sap taze soğan
2-3 sap taze sarımsak
3 yemek kaşığı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı tuz
3/4 tatlı kaşığı un
1/2 çay bardağı su

- Baklaları yıkayıp ayıklayalım ve limonlu suyun içine bölerek atalım.


- Hepsini ayıklayınca suyunu süzerek düdüklü tencereye alalım.


- Üzerine ince ince doğranmış taze soğan, taze sarımsak ve tuzu koyup karıştıralım.


- Unu 1/2 çay bardağı su ile karıştıralım.


- Baklaların üzerine zeytinyağını ve unlu suyu gezdirelim.
- Düdüklü tencerenin kapağını kapatıp harlı ateşe oturtalım.
- Düdük öttükten sonra ocağı iyice kısıp 13-15 dakika pişirelim.
- Pişen baklaların üzerine sıcakken bir tutam kıyılmış dereotu koyup, tencerenin kapağını kapatıp yemeğimizi ılınıncaya kadar dinlendirelim.


- Servis tabağına alıp üzerini dereotu ile süsleyerek, soğuyunca servis yapalım.


Afiyet olsun.

0 yorum:

Yorum Gönder