FESLEĞEN KOKULU MUTFAK


7 Şubat 2013 Perşembe

AY ÇEKİRDEKLİ ÇITIR

Bugün yaptığım bir diğer atıştırmalık da ay çekirdekli çıtır.

Malzemeler:

3/4 su bardağı un
1/4 çay kaşığı kabartma tozu
1/4 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı toz şeker
2 yemek kaşığı tereyağı
3-3.5 yemek kaşığı süt
1 çay kaşığı limon suyu
1/2 çay kaşığı mahlep
1 yumurtanın akı
Susam, çörek otu, iç ay çekirdeği

- Fırını 180 dereceye ısıtalım.
- Bir karıştırma kabına unu, kabartma tozunu, mahlebi, tuzu ve toz şekeri koyalım.
- Tereyağını bıçakla minik minik doğrayalım.


- Doğranmış tereyağını unlu karışıma ekleyip yoğurmaya başlayalım.
- Küçük bir kasede süt ile limon suyunu karştırıp, bunu da hamura ekleyelim.


- Kulak memesi kıvamına gelen hamuru merdane ile incecik açıp, bıçakla kare kare keselim.
- Yumurta akını çırpalım ve çırpılmış yumurtaları hamurların üzerine sürüp, en üstü de çörek otu, susam ve iç ay çekirdeği ile süsleyip, ısınmış fırına koyalım ve 15 dakika pişirelim.


- Üstü kızaran çıtırları fırından çıkarıp soğumaya bırakalım.



Afiyet olsun.

Bu tarifi Gamze Bursa'nın "net 425 g" isimli kitabından aldım. Ancak miktarlarda bazı değişiklikler yaptım.

0 yorum:

Yorum Gönder