Bugün yaptığım bir diğer atıştırmalık da ay çekirdekli çıtır.
Malzemeler:
3/4 su bardağı un
1/4 çay kaşığı kabartma tozu
1/4 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı toz şeker
2 yemek kaşığı tereyağı
3-3.5 yemek kaşığı süt
1 çay kaşığı limon suyu
1/2 çay kaşığı mahlep
1 yumurtanın akı
Susam, çörek otu, iç ay çekirdeği
- Fırını 180 dereceye ısıtalım.
- Bir karıştırma kabına unu, kabartma tozunu, mahlebi, tuzu ve toz şekeri koyalım.
- Tereyağını bıçakla minik minik doğrayalım.
- Doğranmış tereyağını unlu karışıma ekleyip yoğurmaya başlayalım.
- Küçük bir kasede süt ile limon suyunu karştırıp, bunu da hamura ekleyelim.
- Kulak memesi kıvamına gelen hamuru merdane ile incecik açıp, bıçakla kare kare keselim.
- Yumurta akını çırpalım ve çırpılmış yumurtaları hamurların üzerine sürüp, en üstü de çörek otu, susam ve iç ay çekirdeği ile süsleyip, ısınmış fırına koyalım ve 15 dakika pişirelim.
- Üstü kızaran çıtırları fırından çıkarıp soğumaya bırakalım.
Afiyet olsun.
Bu tarifi Gamze Bursa'nın "net 425 g" isimli kitabından aldım. Ancak miktarlarda bazı değişiklikler yaptım.
Ziyaretçi Sayısı
Kategori
- mezeler (25)
- sebze yemekleri (20)
- annemin tarifleri (14)
- etli sebze yemekleri (12)
- kekler (12)
- sütlü tatlılar (11)
- salatalar (9)
- tuzlu hamur işleri (8)
- atıştırmalık (7)
- et yemekleri (7)
- balıklar (6)
- patatesli tarifler (6)
- makarnalar (5)
- pilavlar (5)
- çorbalar (5)
- kurabiyeler (4)
- baklagiller (3)
- börekler (3)
- ekmekler (3)
- pastalar (3)
- reçeller (3)
- garnitürler (2)
- tavuk yemekleri (2)
- diğer deniz ürünleri (1)
- hamur tatlıları (1)
- krepler (1)
- turtalar (1)
FESLEĞEN KOKULU MUTFAK
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
0 yorum:
Yorum Gönder