Bunu ilk olarak Datça'da yapmıştım. Datça'nın küçücük patatesleriyle muhteşem oluyor. Hele yanında balık varsa yeme de yanında yat. İzmir'de de ne zaman küçük taze patates bulsam hemen yaparım. Çok sevdiğimiz bir Tireli arkadaşımız da bu patateslere "bebbe" dediği için biz de bu isime alıştık artık.
Malzemeler:
1 kg minik patates
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı kekik
1 çay kaşığı toz kırmızı biber (ister acı, ister tatlı)
1 çay kaşığı kimyon tohumu
3-4 yemek kaşığı zeytinyağı
- Fırını 200 dereceye ısıtalım.
- Patatesleri kabuğunu soymadan pişireceğimiz için iyice yıkayalım ve süzelim.
- Süzülen patatesleri bir fırın kabına alıp içine tuz, kekik, kırmızı biber ve kimyonu koyup karıştıralım. Üzerine zeytinyağını gezdirip, ısınmış fırına koyalım.
- Arada fırından çıkarıp patatesleri karıştırarak, yumuşayıp kızarana kadar, yaklaşık 45-50 dakika pişirelim.
- Fırından çıkarıp servis yapalım.
Afiyet olsun.
Eğer minik patates bulamazsanız, normal büyüklükteki patateslerin kabuğunu soyup, küp küp doğrayarak, aynı şekilde pişirebiliriz. O da çok lezzetli oluyor. Tavsiye ediyorum.
Ziyaretçi Sayısı
Kategori
- mezeler (25)
- sebze yemekleri (20)
- annemin tarifleri (14)
- etli sebze yemekleri (12)
- kekler (12)
- sütlü tatlılar (11)
- salatalar (9)
- tuzlu hamur işleri (8)
- atıştırmalık (7)
- et yemekleri (7)
- balıklar (6)
- patatesli tarifler (6)
- makarnalar (5)
- pilavlar (5)
- çorbalar (5)
- kurabiyeler (4)
- baklagiller (3)
- börekler (3)
- ekmekler (3)
- pastalar (3)
- reçeller (3)
- garnitürler (2)
- tavuk yemekleri (2)
- diğer deniz ürünleri (1)
- hamur tatlıları (1)
- krepler (1)
- turtalar (1)
FESLEĞEN KOKULU MUTFAK
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
0 yorum:
Yorum Gönder