FESLEĞEN KOKULU MUTFAK


2 Eylül 2013 Pazartesi

SÜTLÜ KEMALPAŞA TATLISI

 Bu sene 30 Ağustos'un cumaya denk gelmesini fırsat bilerek 3 günlük bir Mudanya gezisi yaptık. Hem büyüklerimizi ziyaret ettik, hem de güzel bir tatil geçirdik. Bu arada Mustafakemalpaşa'dan geçerken Kemalpaşa tatlısı almayı da unutmadık elbette. Sütlü Kemalpaşa tatlısını ilk kez kayın biraderimden yemiştik ve adet oldu. Ne zaman bir araya gelsek kendisine hemen sütlü Kemalpaşa'yı yaptırıyoruz ve afiyetle tüketiyoruz. Bu kez tarifini sizlerle de paylaşalım istedim. İşte enfes tatlımız....

Malzemeler:
1 paket Kemalpaşa tatlısı (1 pakette 25 adet var)
2 su bardağı toz şeker
1 litre süt


- Derince bir tencereye sütü koyup ısıtalım.


- Isınan sütün içine toz şekeri döküp, şeker sütün içinde eriyene kadar ısıtmaya devam edelim.


- Şeker eriyince tatlıları sıcak süte ekleyip sütün kaynamasını bekleyelim.


- Süt kaynadığında ocağı iyice kısıp, tatlılar tüm şerbeti çekene kadar pişirmeye devam edelim.


- Bu arada tatlımızı kaşıkla karıştırmayalım ki dağılmasınlar.
- Şerbeti iyice çekince ocağı kapatalım ve tenceresinde soğumaya bırakalım.
- Soğuyan tatlımız servise hazır.



Eline sağlık Haluk....

0 yorum:

Yorum Gönder