FESLEĞEN KOKULU MUTFAK


19 Eylül 2013 Perşembe

VANİLYALI PANNA COTTA

Daha önceki panna cotta tariflerimden biraz daha farklı, muhallebi tadında bir tatlı. Muhallebiden farklı olarak, kıvamını alması için gene jelatin kullandım. Ayrıca toz vanilya yerine çubuk vanilya kullandım. Çubuk vanilyayı büyük marketlerde bulabileceğiniz gibi aktarlardan da alabilirsiniz. Yoksa toz vanilya ile de yapabilirsiniz. Eğer sakız aromasını seviyorsanız içine 2-3 parça damla sakızı da ekleyebilirsiniz. Çubuk vanilya siyahımsı bir renkte olduğundan piştikten sonra tatlının içinde siyah noktalar halinde kalıyor. O nedenle arzu ederseniz, jelatinleri tatlıya eklemeden önce sütlü karışımı bir tülbentten süzebilirsiniz. Çok hafif, sunumu güzel bir tatlı. Eh, artık yapmaya başlayalım.

Malzemeler:
800 ml. süt
1 lt. krema
1 küçük su bardağı toz şeker
30 gr. (10 adet) yaprak jelatin
1 çubuk vanilya


- Çubuk vanilyayı uzunlamasına ortadan ikiye bölelim.


- Bıçak yardımıyla vanilyanın içindeki yumuşak kısmı kazıyalım.


- Yaprak jelatinleri bir kaba alıp, üzerini geçecek kadar soğuk su ile dolduralım.


- Sütü, kremayı ve toz şekeri tencereye koyup üzerine vanilyanın bıçakla kazıdığımız kısmını ekleyerek ısıtmaya başlayalım.


- Sütlü karışım ısınıp, parmağımızın dayanabileceği en üst sıcaklığa ulaştığında ocağı kapatalım.


- 5-6 dakika kadar bekledikten sonra jelatinleri sudan alıp sütlü karışıma ekleyelim ve yavaşça karıştıralım.


- Jelatinler iyice eriyip homojenize bir karışım oluştuğunda, hazırladığımız kaseleri ıslatıp tatlılarımızı paylaştıralım (16 kase oldu)


- Tatlı soğuduktan sonra üzerlerini streç filmle kapatıp buzdolabına alalım ve 1 gece bekletelim.
- Ertesi gün kaselerden tabaklara ters çevirerek çıkartalım ve etrafını meyvelerle süsleyerek servis yapalım.


Tatlıyı pişirdiğiniz gün, ne kadar soğutsanız da kıvam almayabilir. Kıvamının gelmesi için illaki 1 gece buzdolabında beklemesi gerekiyor. O nedenle sakın tatlım tutmadı diye endişelenmeyin.
Afiyet olsun.

0 yorum:

Yorum Gönder