Malzemeler:
800 ml. süt
1 lt. krema
1 küçük su bardağı toz şeker
30 gr. (10 adet) yaprak jelatin
1 çubuk vanilya
- Çubuk vanilyayı uzunlamasına ortadan ikiye bölelim.
- Bıçak yardımıyla vanilyanın içindeki yumuşak kısmı kazıyalım.
- Yaprak jelatinleri bir kaba alıp, üzerini geçecek kadar soğuk su ile dolduralım.
- Sütü, kremayı ve toz şekeri tencereye koyup üzerine vanilyanın bıçakla kazıdığımız kısmını ekleyerek ısıtmaya başlayalım.
- Sütlü karışım ısınıp, parmağımızın dayanabileceği en üst sıcaklığa ulaştığında ocağı kapatalım.
- 5-6 dakika kadar bekledikten sonra jelatinleri sudan alıp sütlü karışıma ekleyelim ve yavaşça karıştıralım.
- Jelatinler iyice eriyip homojenize bir karışım oluştuğunda, hazırladığımız kaseleri ıslatıp tatlılarımızı paylaştıralım (16 kase oldu)
- Tatlı soğuduktan sonra üzerlerini streç filmle kapatıp buzdolabına alalım ve 1 gece bekletelim.
- Ertesi gün kaselerden tabaklara ters çevirerek çıkartalım ve etrafını meyvelerle süsleyerek servis yapalım.
Tatlıyı pişirdiğiniz gün, ne kadar soğutsanız da kıvam almayabilir. Kıvamının gelmesi için illaki 1 gece buzdolabında beklemesi gerekiyor. O nedenle sakın tatlım tutmadı diye endişelenmeyin.
Afiyet olsun.
0 yorum:
Yorum Gönder