Malzemeler:
2 su bardağı pilavlık bulgur
1 su bardağı tel şehriye
75 gr tereyağı ( 15 gr tereyağı 1 yemek kaşığı ediyormuş. Buna göre 5 yemek kaşığı tereyağı gerekiyor)
3 yemek kaşığı zeytinyağı
1 su bardağı domates suyu
3 su bardağı sıcak su (domates suyu kullanmak istemezseniz 4 bardak su kullanabilirsiniz)
1 tatlı kaşığı tuz
- Pilav tenceremize yağlarımızı koyup eritelim.
- Eriyen yağa tel şehriyeyi ekleyip altın rengine dönene kadar kavuralım.
- Kavrulan şehriyeye bulguru ekleyip 1-2 dakika daha kavurup sıcak suyu, domates suyunu ve tuzu koyup tencerenin kapağını kapatalım.
- Kaynamaya başladığında ocağı kısıp suyunu çekene kadar pilavı pişirelim.
- Fazla bekletmeden servis yapalım.
Afiyet olsun.
0 yorum:
Yorum Gönder