FESLEĞEN KOKULU MUTFAK


22 Ekim 2013 Salı

TEL ŞEHRİYELİ BULGUR PİLAVI

Kıymalı pırasa pişirip de bulgur pilavı yapmazsam olmaz. Bol tereyağlı, mis gibi kokan bir bulgur pilavının tadına doyum olmaz. Tıpkı annemin yaptığı bulgur pilavı gibi. Ne çok yapışık, ne çok diri. Tane tane enfes bir pilav.

Malzemeler:
2 su bardağı pilavlık bulgur
1 su bardağı tel şehriye
75 gr tereyağı ( 15 gr tereyağı 1 yemek kaşığı ediyormuş. Buna göre 5 yemek kaşığı tereyağı gerekiyor)
3 yemek kaşığı zeytinyağı
1 su bardağı domates suyu
3 su bardağı sıcak su (domates suyu kullanmak istemezseniz 4 bardak su kullanabilirsiniz)
1 tatlı kaşığı tuz



- Pilav tenceremize yağlarımızı koyup eritelim.
- Eriyen yağa tel şehriyeyi ekleyip altın rengine dönene kadar kavuralım.




- Kavrulan şehriyeye bulguru ekleyip 1-2 dakika daha kavurup sıcak suyu, domates suyunu ve tuzu koyup tencerenin kapağını kapatalım.



- Kaynamaya başladığında ocağı kısıp suyunu çekene kadar pilavı pişirelim.


- Fazla bekletmeden servis yapalım.

Eh, daha önce de söylediğim gibi "bulguru pişir yut, pirinci pişir unut".
Afiyet olsun.

0 yorum:

Yorum Gönder