FESLEĞEN KOKULU MUTFAK


11 Ocak 2013 Cuma

LAZANYA

Her lazanya yapışta Garfield'ın "Canııımm" diyen sesi aklıma geliyor. Benim çocuklarım da birer Garfield olarak lazanyaya bayılıyorlar. Tek şikayetleri bu enfes yemeği çok seyrek yapmam. Hazır bugün lazanya yapmaya karar vermişken tarifini de yazayım dedim.

Malzemeler:

8 lazanya
200 gr. kıyma
1 kuru soğan
1 kahve fincanı domates suyu (yarısı kıymaya, yarısı beşamel sosa)
1 tatlı kaşığı tuz
2 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı tereyağ
500 ml süt
60 gr kaşar peyniri
40 gr parmesan peyniri


- Bir tavaya kuru soğanı yemeklik doğrayıp, üzerine tuz ekerek sararana kadar kavuralım.
- Kavrulan soğanın üzerine kıymayı ekleyerek suyunu salıp çekene kadar ara ara karıştırarak kavuralım ve 1/2 kahve fincanı domates suyu ekleyerek kıymayı pişirelim. Sonra soğumaya bırakalım.


- Sütü kaynatalım.
- Tencereye tereyağını koyup, eriyince unu ekleyelim ve un sararana kadar karıştırarak kavuralım.
- Kavrulan unu ocaktan alalım ve çırpma teli ile sürekli karıştırarak, kaynar sütü ekleyelim.
- Sosun altını tekrar yakıp çırpma teli ile karıştırarak bir taşım kaynatalım (koyu bir un çorbası kıvamında olacak).


- Kaşar peyniri ve parmesan peynirini ayrı kaplara rendeleyelim.


- Tepsiye beşamel sosumuzdan dökelim. Üzerine lazanyaları dizelim. Lazanyanın üzerini kavrulmuş kıyma, rende kaşar peyniri ve beşamel sos ile kaplayalım. Bunların üzerine tekrar lazanyaları koyalım. Bu şekilde lazanyalar bitene kadar devam edelim.




- Son kata gelince, kalan beşamel sosun içine 1/2 kahve fincanı domates suyu koyarak karıştıralım.
- En üste koyduğumuz lazanyanın üzerine ve etrafına, 1/2 kahve fincanı domates suyu ile karıştırılmış beşamel sosu dökelim. Üzerini de rende parmesan ile kaplayıp, 200 dereceye ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar pişirelim (yaklaşık 20 dakika).





Afiyet olsun.

0 yorum:

Yorum Gönder