Malzemeler:
2 kg. süt
1.5 çorba kepçesi pirinç
2-2.5 çorba kepçesi toz şeker
1 tepeleme yemek kaşığı nişasta
1 paket şekerli vanilin
- Pirinçler suyunu çekip yumuşayınca üzerine sütü ekleyelim.
- Süt kaynamaya başladıktan sonra kısık ateşte 15 dakika pişirelim.
- Bu sürenin sonunda toz şekeri ekleyip 10 dakika daha pişirelim.
- Nişastayı bir kaseye alalım; üzerine 1/2 çay bardağı su koyup karıştırarak eritelim. Eriyen nişastaya kaynayan sütlaçtan 1 kepçe kadar koyup ısıtalım ve yavaş yavaş karıştırarak ocaktaki sütlaca ekleyelim.
- 1-2 taşım kaynatıp, ocağı söndürelim.
- En son vanilyayı ekleyip karıştırdıktan sonra kaselere koyalım. Oda sıcaklığına geldikten sonra kaseleri buzdolabına kaldıralım.
Afiyet olsun.
0 yorum:
Yorum Gönder