FESLEĞEN KOKULU MUTFAK


20 Ocak 2013 Pazar

SÜTLAÇ

Sütlaç özellikle yazın çok sevdiğimiz bir tatlıdır. Çünkü yazın Datça'ya gittiğimizde Aktur pazarından yeni sağılmış mis gibi inek sütü alma şansımız oluyor ve bu sütle yapılmış sütlaca bayılıyoruz. Yaz olmadığı halde bugün de bulduğumuz organik günlük sütle sütlaç yaptım. Güzel oldu. Hemen tarifini veriyorum.

Malzemeler:
2 kg. süt
1.5 çorba kepçesi pirinç
2-2.5 çorba kepçesi toz şeker
1 tepeleme yemek kaşığı nişasta
1 paket şekerli vanilin

 
- Pirinçleri tenceremize koyup, üzerine 4 kepçe su koyarak haşlamaya bırakalım.

- Pirinçler suyunu çekip yumuşayınca üzerine sütü ekleyelim.


- Süt kaynamaya başladıktan sonra kısık ateşte 15 dakika pişirelim.
- Bu sürenin sonunda toz şekeri ekleyip 10 dakika daha pişirelim.
- Nişastayı bir kaseye alalım; üzerine 1/2 çay bardağı su koyup karıştırarak eritelim. Eriyen nişastaya kaynayan sütlaçtan 1 kepçe kadar koyup ısıtalım ve yavaş yavaş karıştırarak ocaktaki sütlaca ekleyelim.
- 1-2 taşım kaynatıp, ocağı söndürelim.
- En son vanilyayı ekleyip karıştırdıktan sonra kaselere koyalım. Oda sıcaklığına geldikten sonra kaseleri buzdolabına kaldıralım.


Afiyet olsun.

0 yorum:

Yorum Gönder