FESLEĞEN KOKULU MUTFAK


20 Ocak 2013 Pazar

WAFFLE

Oğlum için pazar kahvaltılarının en özel lezzetidir waffle. Waffle'ın üzerine de akça ağaç şurubu koyup yemeye bayılır. Akça ağaç şurubu (maple syrup) Kanada'da üretilen tatlı bir sos. Kanada'da yaşayan çok sevgili arkadaşım Neriman her Türkiye'ye gelişinde oğlum için getirir. Geçenlerde Kipa'da gezerken maple syrup buldum ve hemen aldım. Bu sosla Kanada'da değişik tatlılar da yapılıyormuş. Bununla ilgili tarifler elime geçerse deneyip yazabilirim bir ara. Waffle dondurma, meyve sosları veya taze meyve, erimiş çikolata gibi değişik tatlarla birlikte de yenilebilir.

Malzemeler:
(6-7 adet için)
100 gr tereyağ (oda sıcaklığında yumuşamış)
60 gr. toz şeker
1 çay kaşığı şekerli vanilin
2 yumurta
200 gr. un
1 çay kaşığı kabartma tozu
150 ml süt

- Karıştırma kabımıza yumurta ve toz şekeri koyup çırpalım.
- Sırasıyla  tereyağ ve sütü ekleyerek çırpmaya devam edelim.
- Ayrı bir kapta un ile şekerli vanilin ve kabartma tozunu karıştırıp, bunu da yumurtalı karışıma ekleyelim ve homojenize bir karışım elde edelim.


- Waffle makinemizi ısıtıp, hazırladığımız karışımdan 1-2 kaşık kadar koyup pişirelim.


- Pişen waffle'ları ızgara teli üzerine çıkaralım. Soğutmadan yiyelim.

 
 


 Afiyet olsun.

Eğer waffle makineniz yoksa küçük bir tavada da yapabilirsiniz.

0 yorum:

Yorum Gönder