FESLEĞEN KOKULU MUTFAK


6 Şubat 2013 Çarşamba

BAKLA TURŞUSU

Adı turşu olan ama hemen yapılıp yenebilen bir meze aslında bakla turşusu. Üzerine konulan sosa tertür diyorlarmış, Aydın Kuyucaklılar. Ben yedim ve bayıldım. Yapımı gayet kolay. Yalnız tertürü yapmak, mayonezi tutturmak gibi; biraz maharet istiyor.

Malzemeler:
1/2 kg. taze bakla
5-6 tane kuru acı biber
7-8 diş sarımsak
1-1.5 limon suyu
1 çay bardağı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı tuz

- Baklaları ayıklayıp yıkayalım.
- Bir tencereye su koyup kaynatalım. Kaynayan suya tuz koyup baklaları ve kuru biberi içine atalım ve pişirelim.
- Pişen baklaları ve biberleri süzelim ve servis tabağına alalım.
- Sarımsakları 1 çay kaşığı kadar tuzla havanda dövelim.
- Dövülmüş sarımsakları çırpma kabına alalım ve üzerine damla damla zeytinyağını döküp blenderla çırparak sarımsakla yağı birbirine yedirelim (bütün yağı dökmeyelim).
- Arada damla damla limon suyunu da ekleyelim.
- Biraz limon, biraz zeytinyağı dökerek çırpmaya devam edelim.
- Mayonezden biraz yumuşak kıvamlı bir salata sosu olacak.
- Kıvamlanan sosu baklaların üzerine dökelim.



Afiyet olsun.

0 yorum:

Yorum Gönder