Malzemeler:
3.5 su bardağı un (525 gr)
1 su bardağı toz şeker
1 yumurta
1/2 çay bardağı süt
125 gr. tereyağ veya margarin
1 portakalın suyu
1 portakal kabuğu rendesi
1 paket kabartma tozu
3 yemek kaşığı kuru meyve
- Bir karıştırma kabına unu ve kabartma tozunu eleyerek koyalım.
- Üzerine kuru meyve dışında tüm malzemeleri koyup, ele yapışmayan, kulak memesi kıvamında bir hamur yapalım.
- En son kuru meyveleri ekleyip, bunu da hamura karıştıralım.
- Fırını 160 dereceye ayarlayalım.
- Fırın tepsisine yağlı kağıt serelim. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp iki avucumuzun arasında yuvarlayalım ve üzerine bastırarak kurabiye şekli verelim. Aralıklı olarak tepsimize sıralayalım.
- 160 dereceye ısıtılmış fırında, üzeri kızarmayacak şekilde, yaklaşık 20 dakika pişirelim.
Afiyet olsun.
0 yorum:
Yorum Gönder