FESLEĞEN KOKULU MUTFAK


18 Şubat 2013 Pazartesi

PORTAKALLI KURABİYE

Bugün yeni işimdeki ikinci günümdü. Eve gelirken aklıma kurabiye yapma fikri geldi. Nasıl bir kurabiye yapsam derken, daha önce de size söz ettiğim kurutulmuş meyve parçalarını hatırladım ve bunlarla bir kurabiye yapmaya karar verdim.

Malzemeler:

3.5 su bardağı un (525 gr)
1 su bardağı toz şeker
1 yumurta
1/2 çay bardağı süt
125 gr. tereyağ veya margarin
1 portakalın suyu
1 portakal kabuğu rendesi
1 paket kabartma tozu
3 yemek kaşığı kuru meyve

- Bir karıştırma kabına unu ve kabartma tozunu eleyerek koyalım.
- Üzerine kuru meyve dışında tüm malzemeleri koyup, ele yapışmayan, kulak memesi kıvamında bir hamur yapalım.
- En son kuru meyveleri ekleyip, bunu da hamura karıştıralım.
- Fırını 160 dereceye ayarlayalım.
- Fırın tepsisine yağlı kağıt serelim. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp iki avucumuzun arasında yuvarlayalım ve üzerine bastırarak kurabiye şekli verelim. Aralıklı olarak tepsimize sıralayalım.
- 160 dereceye ısıtılmış fırında, üzeri kızarmayacak şekilde, yaklaşık 20 dakika pişirelim.

 
 
Afiyet olsun.

0 yorum:

Yorum Gönder