FESLEĞEN KOKULU MUTFAK


10 Mart 2013 Pazar

AYVALI ENGİNAR DOLMASI

Geçen pazar günü bizim pazardan dolmalık hazırlanmış, körpecik 6 enginar aldık. Onlara dolma içi yapayım desem, 1 fincan pirinç fazla bile gelecekti. Havuç ve bezelye ile zeytinyağlı enginar yapayım dedim. Bir çok kişi patates de koyar. Ama ben patatesi yakıştıramıyorum enginara. O nedenle renk vermesi için 1/2 ayva koymayı düşündüm. Harika bir lezzet oldu. Üzerine dereotu dahi koymadım. Denemenizi öneririm. Bundan sonra benim enginarlarım ayvalı olacak artık.

Malzemler:
6 dolmalık hazırlanmış enginar
1 kuru soğan
1 orta boy havuç
1/2 ayva
6 yemek kaşığı bezelye
1/2 çay bardağı zeytinyağı
2 portaklın suyu
1 tatlı kaşığı tuz
Dereotu (isterseniz)

- Kuru soğanı ve havucu soyup küp küp doğrayalım. Zeytinyağı ve tuzla birlikte kavuralım.


- Soğanlar sararmaya başlayınca, soyulup minik minik doğranmış ayvayı ekleyelim. Biraz da bununla kavuralım.


- En son bezelyeleri koyup 1-2 kez karışırdıktan sonra ocağı kapatalım ve ılınmaya bırakalım.


- Bu arada enginarları yıkayalım ve ılınan içle doldurup düdüklü tencereye yerleştirelim.


- Üzerine sıktığımız 2 portakalın suyunu koyup düdüklünün kapağını kapatalım ve 15 dakika pişirelim.
- Tencerede ılındıktan sonra servis tabağına alalım.


- Arzu ederseniz üzerine dereotu doğrayabilirsiniz.

Afiyet olsun.

0 yorum:

Yorum Gönder