Geçen pazar günü bizim pazardan dolmalık hazırlanmış, körpecik 6 enginar aldık. Onlara dolma içi yapayım desem, 1 fincan pirinç fazla bile gelecekti. Havuç ve bezelye ile zeytinyağlı enginar yapayım dedim. Bir çok kişi patates de koyar. Ama ben patatesi yakıştıramıyorum enginara. O nedenle renk vermesi için 1/2 ayva koymayı düşündüm. Harika bir lezzet oldu. Üzerine dereotu dahi koymadım. Denemenizi öneririm. Bundan sonra benim enginarlarım ayvalı olacak artık.
Malzemler:
6 dolmalık hazırlanmış enginar
1 kuru soğan
1 orta boy havuç
1/2 ayva
6 yemek kaşığı bezelye
1/2 çay bardağı zeytinyağı
2 portaklın suyu
1 tatlı kaşığı tuz
Dereotu (isterseniz)
- Kuru soğanı ve havucu soyup küp küp doğrayalım. Zeytinyağı ve tuzla birlikte kavuralım.
- Soğanlar sararmaya başlayınca, soyulup minik minik doğranmış ayvayı ekleyelim. Biraz da bununla kavuralım.
- En son bezelyeleri koyup 1-2 kez karışırdıktan sonra ocağı kapatalım ve ılınmaya bırakalım.
- Bu arada enginarları yıkayalım ve ılınan içle doldurup düdüklü tencereye yerleştirelim.
- Üzerine sıktığımız 2 portakalın suyunu koyup düdüklünün kapağını kapatalım ve 15 dakika pişirelim.
- Tencerede ılındıktan sonra servis tabağına alalım.
- Arzu ederseniz üzerine dereotu doğrayabilirsiniz.
Afiyet olsun.
Ziyaretçi Sayısı
Kategori
- mezeler (25)
- sebze yemekleri (20)
- annemin tarifleri (14)
- etli sebze yemekleri (12)
- kekler (12)
- sütlü tatlılar (11)
- salatalar (9)
- tuzlu hamur işleri (8)
- atıştırmalık (7)
- et yemekleri (7)
- balıklar (6)
- patatesli tarifler (6)
- makarnalar (5)
- pilavlar (5)
- çorbalar (5)
- kurabiyeler (4)
- baklagiller (3)
- börekler (3)
- ekmekler (3)
- pastalar (3)
- reçeller (3)
- garnitürler (2)
- tavuk yemekleri (2)
- diğer deniz ürünleri (1)
- hamur tatlıları (1)
- krepler (1)
- turtalar (1)
FESLEĞEN KOKULU MUTFAK
10 Mart 2013 Pazar
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
0 yorum:
Yorum Gönder