Ben fesleğenle patatesi birbirine çok yakıştırırım. Dün Migros'tan Erüst Tarım'ın saksı içinde fesleğenini aldım. Hem balkon mis gibi kokuyor, hem de kullanmak istediğimde elimin altında bulunması iyi oluyor. Eh, hazır tazecik fesleğenim varken, güzel bir patates salatası yapabilirim dedim ve hemen mutfağa girdim.
Malzemeler:
6 orta boy patates
3-4 adet taze soğan
15 yaprak fesleğen
2 limonun suyu
1/2 çay bardağı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı hardal
1 tatlı kaşığı mayonez
Tuz
- Patatesleri soyup, doğrayarak tuzlu suda haşlayalım.
- Haşlanan patatesleri süzüp servis tabağına alalım ve biraz soğuması için bırakalım.
- Taze soğanları ince ince doğrayalım ve ılınan patateslerin üzerine koyalım.
- Fesleğenleri yıkayıp doğrayalım.
- Doğranmış fesleğenleri bir çırpma kabına alıp, üzerine hardal ile mayonezi koyalım.
- Limon suyunu da ekledikten sonra blender ile pürüzsüz hale gelene kadar çırpalım.
- Zeytinyağını yavaş yavaş ekleyerek çırpmaya devam edelim.
- Karışım koyulaşınca patateslerin üzerine döküp servis yapalım.
Afiyet olsun.
Ziyaretçi Sayısı
Kategori
- mezeler (25)
- sebze yemekleri (20)
- annemin tarifleri (14)
- etli sebze yemekleri (12)
- kekler (12)
- sütlü tatlılar (11)
- salatalar (9)
- tuzlu hamur işleri (8)
- atıştırmalık (7)
- et yemekleri (7)
- balıklar (6)
- patatesli tarifler (6)
- makarnalar (5)
- pilavlar (5)
- çorbalar (5)
- kurabiyeler (4)
- baklagiller (3)
- börekler (3)
- ekmekler (3)
- pastalar (3)
- reçeller (3)
- garnitürler (2)
- tavuk yemekleri (2)
- diğer deniz ürünleri (1)
- hamur tatlıları (1)
- krepler (1)
- turtalar (1)
FESLEĞEN KOKULU MUTFAK
10 Mart 2013 Pazar
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
0 yorum:
Yorum Gönder