Malzemeler:
3 yumurta
1 su bardağından 2 parmak eksik toz şeker (eğer yaban mersini kullanacaksanız toz şekeri 1 su bardağı koyun)
1 çay bardağı erimiş tereyağı
1 çay bardağı süt
1 su bardağı kuru üzüm2.5 su bardağı+1 tatlı kaşığı un
1 paket kabartma tozu
1/4 çay kaşığı vanilya
(Saf vanilya tozunu Arifoğlu'ndan aldım. Bu, marketlerde satılan şekerli vanilinden farklı ve daha yoğun. Dolayısıyla 1/4 çay kaşığı koymanız yeterli. Ama eğer şekerli vanilin kullanacaksanız 1 paket kullanabilirsiniz.)

- İlk olarak kuru üzümlerin saplarını ayıklayıp yıkayalım ve iyice kurutalım. Sonra üzerine 1 tatlı kaşığı un dökerek karıştıralım ve bir kenara ayıralım.
- Bir kaba 2.5 su bardağı unu ve kabartma tozunu eleyelim.
- Fırını 170 dereceye ayarlayalım.
- Kek kalıbımızı yağlayalım (ben 24 cm'lik, ortası delikli kek kalıbı kullandım)
- Çırpma kabına yumurtaları kırıp köpük köpük olana kadar çırpalım.
- Toz şekeri ve vanilyayı ekleyip çırpmaya devam edelim.
- Karışım beyaz ve yoğun kıvama geldiğinde süt ile erimiş tereyağını ekleyerek karıştırmaya devam edelim.
- Mixerin hızını iyice azaltıp, elenmiş unu kaşık kaşık karışıma yedirelim.
- En son unlanmış kuru üzümleri ekleyip kaşıkla karıştırarak homıjenize bir karışım elde edelim.
Bu aşamada arzu ederseniz 1 su bardağı iri dövülmüş ceviz de koyabilirsiniz. Fakat bizim ev halkı ceviz sevmediğinden ben sade üzüm kullandım.
- Hazırladığımız kek hamurunu yağlanmış kek kalıbına döküp ısıtılmış fırına koyalım.
- 30 dakika sonra (bir kürdanla pişip pişmediğini kontrol ederek) fırından alalım ve 5 dakika kadar dinlendirip kalıptan çıkararak bir ızgara üzerinde soğutalım.
Kekimiz servise hazır. Afiyet olsun.
0 yorum:
Yorum Gönder