Malzemeler:
6 kemer patlıcan
500 gr. kıyma
1 büyük kuru soğan
1 sivri biber
2-3 domates rendesi veya 1 çay bardağı domates suyu
1/2 çay bardağı zeytinyağı
Tuz
Karabiber
Toz şeker
Kızartmak için:
2 su bardağı kadar sıvı yağ
Üzerlerini süslemek için:
1 küçük domates
1 sivri biber
- İlk olarak patlıcanları yıkayıp alacalı soyalım.
- Bir kaba 1 yemek kaşığı tuz koyup üzerine su dolduralım. Hazırladığımız patlıcanları bu suyun içine koyalım.
- Tavaya kuru soğanı yemeklik doğrayalım.
- Sivri biberi incecik kıyıp soğana ekleyelim.
- Üzerlerine 1/2 çay bardağı zeytinyağını ve 1 tatlı kaşığı tuzu koyup kavuralım.
- Soğanlar sararınca kıymayı ekleyerek suyunu salıp çekene kadar kavuralım.
- Kavrulan kıymaya domates rendesi veya suyunu ve bir tutam karabiber koyarak karıştırıp biraz suyunu çektirelim. Ocağı kapatıp kıymayı soğumaya bırakalım.
- Yayvan bir tencereye sıvı yağı (ben fındık yağı kullanıyorum) koyup ısınması için ocağa oturtalım.
- Yağ ısınırken patlıcanları tuzlu sudan sıkarak çıkaralım ve kağıt havlu ile kurulayalım.
- Bir fırın tepsisine 2 yemek kaşığı kadar domates suyunu yayalım.
- Yağ ısındığında patlıcanları kızgın yağa atıp her tarafını nar gibi kızartalım.
- Kızaran patlıcanları fırın tepsimize alalım.
- Fırını 200 dereceye ısıtalım.
- Patlıcanların ortasını uzunlamasına bir bıçakla açıp havuz gibi ayıralım.
- İçlerine birer tutam tuz ve toz şeker ekelim.
- Kıymalı harcımızla patlıcanların açık kısmını dolduralım.
- Üzerlerini dilimlenmiş domates ve biberle süsleyelim.
- Hazırladığımız karnıyarığı 200 dereceye ısıtılmış fırına koyup 30 dakika kadar pişirelim.
- Mis gibi karnıyarığımız servise hazır.
0 yorum:
Yorum Gönder