Karnıyarığın yanına elbette tel şehriyeli pirinç pilavı yakışır. Bir de buz gibi cacık. Hoş ben pilavı çok sevdiğim için her şeyin yanına yakıştığını düşünürüm.
Malzemeler:
2 su bardağı baldo pirinç
1/2 su bardağı tel şehriye
2 dolu yemek kaşığı tereyağ
1 yemek kaşığı zeytinyağı
3 su bardağından 2 parmak fazla sıcak tavuk veya et suyu (ben sade su kullandım)
1 tatlı kaşığı tuz
Tüm pirinçli tariflerde pirinci sıcak suda 20-30 dakika kadar bekletirler. Ben böyle yapmıyorum. Pirinci iyice yıkayıp süzgece alıyorum. Sonra da kavuruyorum. Çok da lezzetli oluyor.
- Pirinci bol suyla yıkayıp süzgece alalım.
- Tencereye tereyağı ve zeytinyağını koyup eritelim.
- Tel şehriyeleri eriyen yağa koyup sürekli karıştırarak kehribar rengine dönene kadar kavuralım.
- Üzerine süzülmüş pirinçleri ekleyelim.
- Pirinçler şeffaflaşıp, tane tane olana kadar 3-4 dakika tel şehriyeyle birlikte kavuralım.
- Üzerine sıcak suyu ve tuzu ekleyerek karıştıralım ve tencerenin kapağını kapatalım.
- Kaynamaya başladığında ocağı iyice kısalım.
- Pirinçler suyunu çektiğinde ocağı kapatıp bir kez karıştıralım ve tencerenin üzerine kağıt havlu koyup demlenmeye bırakalım.
Afiyet olsun.
Ziyaretçi Sayısı
Kategori
- mezeler (25)
- sebze yemekleri (20)
- annemin tarifleri (14)
- etli sebze yemekleri (12)
- kekler (12)
- sütlü tatlılar (11)
- salatalar (9)
- tuzlu hamur işleri (8)
- atıştırmalık (7)
- et yemekleri (7)
- balıklar (6)
- patatesli tarifler (6)
- makarnalar (5)
- pilavlar (5)
- çorbalar (5)
- kurabiyeler (4)
- baklagiller (3)
- börekler (3)
- ekmekler (3)
- pastalar (3)
- reçeller (3)
- garnitürler (2)
- tavuk yemekleri (2)
- diğer deniz ürünleri (1)
- hamur tatlıları (1)
- krepler (1)
- turtalar (1)
FESLEĞEN KOKULU MUTFAK
14 Mayıs 2013 Salı
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
0 yorum:
Yorum Gönder