FESLEĞEN KOKULU MUTFAK


14 Mayıs 2013 Salı

TEL ŞEHRİYELİ PİRİNÇ PİLAVI

Karnıyarığın yanına elbette tel şehriyeli pirinç pilavı yakışır. Bir de buz gibi cacık. Hoş ben pilavı çok sevdiğim için her şeyin yanına yakıştığını düşünürüm.

Malzemeler:
2 su bardağı baldo pirinç
1/2 su bardağı tel şehriye
2 dolu yemek kaşığı tereyağ
1 yemek kaşığı zeytinyağı
3 su bardağından 2 parmak fazla sıcak tavuk veya et suyu (ben sade su kullandım)
1 tatlı kaşığı tuz

Tüm pirinçli tariflerde pirinci sıcak suda 20-30 dakika kadar bekletirler. Ben böyle yapmıyorum. Pirinci iyice yıkayıp süzgece alıyorum. Sonra da kavuruyorum. Çok da lezzetli oluyor.

- Pirinci bol suyla yıkayıp süzgece alalım.


- Tencereye tereyağı ve zeytinyağını koyup eritelim.


- Tel şehriyeleri eriyen yağa koyup sürekli karıştırarak kehribar rengine dönene kadar kavuralım.



- Üzerine süzülmüş pirinçleri ekleyelim.


- Pirinçler şeffaflaşıp, tane tane olana kadar 3-4 dakika tel şehriyeyle birlikte kavuralım.


- Üzerine sıcak suyu ve tuzu ekleyerek karıştıralım ve tencerenin kapağını kapatalım.


- Kaynamaya başladığında ocağı iyice kısalım.
- Pirinçler suyunu çektiğinde ocağı kapatıp bir kez karıştıralım ve tencerenin üzerine kağıt havlu koyup demlenmeye bırakalım.


Afiyet olsun.

0 yorum:

Yorum Gönder