FESLEĞEN KOKULU MUTFAK


21 Mayıs 2013 Salı

EVDE KUZU TANDIR

Oldum olası kuzu tandırı çok severim. Arkadaşlarım bilirler, kızıma hamileliğim oldukça sıkıntılı geçmişti. Hiç et yiyemiyordum. Hem anemim vardı, hem de kızım büyüyemiyordu. Aynı zamanda tansiyonum da yüksekti. Buna rağmen eşimle birlikte her doktor kontrolünde keyifli sohbetlerimiz olurdu. Bunlardan birinde sevgili doktorum Dr. Levent Erkan bana et yemem gerektiğini ısrarla tekrar etti. Eşim de "aslında kuzu tandırı sever" deyince doktorum bana bu tarifi vermişti. Gerçekten de hem yapması kolay, hem de çok lezzetli bir yemek.

Malzemeler:
1 adet kuzu kol
2 kaşık zeytinyağı
4-5 diş sarımsak
Tuz, kekik, kimyon

- Kasabımıza kuzu kolu ister kemikli, ister kemiksiz şekilde hazırlatalım. Ben kemikli sevdiğim için sadece üzerindeki fazla yağlarını aldırdım. Tamamen yağsız olmamalı. Çünkü pişerken ayrıca yağ koymuyoruz. Eğer gerekliyse tenceremizin boyuna göre 2'ye böldürebiliriz.
- Pişirmeden 4-5 saat önce eti yıkayalım ve bıçakla küçük kesikler açarak içlerine ayıkladığımız sarımsakları sıkıştıralım.


- Üzerine birer tutam tuz, kekik ve kimyon ektikten sonra zeytinyağını da gezdirerek elimizle yağı ve baharatları etin her yerine sürelim.


- 4-5 saat bu şekilde dinlendikten sonra demir döküm veya çelik bir tencereye etimizi koyup en kısık ateşte suyunu salip çekene kadar, yaklaşık 2.5-3 saat pişirelim.


- Suyunu çektikten sonra her tarafının eşit şekilde kızarması için çevirelim. Kızardıktan sonra ocağı kapatıp servis yapabiliriz.


Afiyet olsun.

0 yorum:

Yorum Gönder