FESLEĞEN KOKULU MUTFAK


21 Mayıs 2013 Salı

PATLICAN BEĞENDİ

Kuzu etinin yanına ne çok yakışır patlıcan beğendi. Yazın yapabileceğimiz çok güzel bir garnitürdür. Kuzu eti dedim ama, köfteyle, tavukla da yakışır. Hatta beğendiyi börek içi olarak bile kullanabilirsiniz.

Malzemeler:
6 adet kemer patlıcan
2 yemek kaşığı tereyağı
2 .5 yemek kaşığı un
1.5- 2 su bardağı sıcak süt
1 çay kaşığı tuz

- Fırını 200 dereceye ısıtalım.
- Patlıcanları yıkayıp, birkaç yerinden çatalla delelim.


- Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine patlıcanları koyup 200 dereceye ısıtılmış fırında 1 saat pişirelim.


- Fırından aldığımız patlıcanları ılınması için 10-15 dakika bekletelim.
- Kabuklarını soyup çatalla iyice ezelim.



- Bir küçük tencereye tereyağını koyup eritelim.


- Üzerine unu ekleyerek rengi sararana kadar kavuralım.


- Ezdiğimiz patlıcanları unun içine koyup, tuzunu ekleyerek bir süre kavuralım.


- En son sıcak sütü ekleyerek tüm malzemeyi birbirine yedirelim. Patates püresi kıvamına geldiğinde beğendimiz servise hazırdır.



Afiyet olsun.

0 yorum:

Yorum Gönder