Kuzu etinin yanına ne çok yakışır patlıcan beğendi. Yazın yapabileceğimiz çok güzel bir garnitürdür. Kuzu eti dedim ama, köfteyle, tavukla da yakışır. Hatta beğendiyi börek içi olarak bile kullanabilirsiniz.
Malzemeler:
6 adet kemer patlıcan
2 yemek kaşığı tereyağı
2 .5 yemek kaşığı un
1.5- 2 su bardağı sıcak süt
1 çay kaşığı tuz
- Fırını 200 dereceye ısıtalım.
- Patlıcanları yıkayıp, birkaç yerinden çatalla delelim.
- Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine patlıcanları koyup 200 dereceye ısıtılmış fırında 1 saat pişirelim.
- Fırından aldığımız patlıcanları ılınması için 10-15 dakika bekletelim.
- Kabuklarını soyup çatalla iyice ezelim.
- Bir küçük tencereye tereyağını koyup eritelim.
- Üzerine unu ekleyerek rengi sararana kadar kavuralım.
- Ezdiğimiz patlıcanları unun içine koyup, tuzunu ekleyerek bir süre kavuralım.
- En son sıcak sütü ekleyerek tüm malzemeyi birbirine yedirelim. Patates püresi kıvamına geldiğinde beğendimiz servise hazırdır.
Afiyet olsun.
Ziyaretçi Sayısı
Kategori
- mezeler (25)
- sebze yemekleri (20)
- annemin tarifleri (14)
- etli sebze yemekleri (12)
- kekler (12)
- sütlü tatlılar (11)
- salatalar (9)
- tuzlu hamur işleri (8)
- atıştırmalık (7)
- et yemekleri (7)
- balıklar (6)
- patatesli tarifler (6)
- makarnalar (5)
- pilavlar (5)
- çorbalar (5)
- kurabiyeler (4)
- baklagiller (3)
- börekler (3)
- ekmekler (3)
- pastalar (3)
- reçeller (3)
- garnitürler (2)
- tavuk yemekleri (2)
- diğer deniz ürünleri (1)
- hamur tatlıları (1)
- krepler (1)
- turtalar (1)
FESLEĞEN KOKULU MUTFAK
21 Mayıs 2013 Salı
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
0 yorum:
Yorum Gönder