Malzemeler:
2 su bardağı nohut
500 gr. dana kuşbaşı
1 orta boy kuru soğan
2 tepeleme yemek kaşığı domates salçası (isterseniz biber salçasıyla domates salçasını da karıştırabilirsiniz)
1/2 çay bardağı zeytinyağı
1.5 tatlı kaşığı tuz
5.5-6 su bardağı kaynar su
- Nohutu derin bir tencereye alalım ve üzerini 2-3 parmak geçecek kadar su koyup kabarması için bir gece bırakalım.
- Ertesi gün etleri yıkayıp süzdükten sonra düdüklü tencereye alıp 20 dakika pişirelim.
- Pişen etleri süzelim. Et suyunu bir kaba ayıralım ki daha sonra pilav yapmakta kullanacağız.
- Kuru soğanı yemeklik doğrayıp düdüklü tencerede zeytinyağı ve tuzla birlikte sararıncaya kadar kavuralım.
- Sararan soğanın üzerine etleri koyalım ve etlerin rengi dönene kadar kavuralım.
- Ardından salçayı ekleyip bununla da karıştıralım.
- Ocağı kapattıktan sonra 30 dakika kadar dinlendirip servis yapalım.
Afiyet olsun.
0 yorum:
Yorum Gönder