FESLEĞEN KOKULU MUTFAK


1 Kasım 2013 Cuma

SADE PİRİNÇ PİLAVI

Etli nohut pilavsız olur mu? Olmaz dediğinizi duyar gibiyim. Bugün mis gibi kokan bir et suyuna sade pirinç pilavı yaptım. Eğer pilavı sade yapacaksam mutlaka ya tavuk suyu, ya da et suyu kullanıyorum. Bunlar yoksa pilavın tadı çok yavan geliyor bana. O nedenle etli nohutun etini haşladıktan sonra suyunu sakladık.

Malzemeler:
2 su bardağı baldo pirinç
2 yemek kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı zeytinyağı
3 bardak et suyu
1 tatlı kaşığı tuz



- Pirinci yıkayıp süzelim.


- Tencereye tereyağı ve zeytinyağını koyalım.


- Tereyağı eriyince süzülmüş pirinçleri ekleyip kavurmaya başlayalım.


- Pirinçler şeffaflaşıp parlamaya başladığında sıcak et suyunu ve tuzu ekleyelim. Karıştırıp tencerenin kapağını kapatalım.

 

- Su kaynamaya başladığında ocağı iyice kısalım ve pirinçler tüm suyu çekip piştiğinde ocağı kapatalım.



- Üzerine bir kağıt havlu koyup dinlenmeye bırakalım.
- Yaklaşık 30 dakika sonra pilavı karıştırıp servis yapalım.
Afiyet olsun.

0 yorum:

Yorum Gönder