Malzemeler:
2 su bardağı baldo pirinç
2 yemek kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı zeytinyağı
3 bardak et suyu
1 tatlı kaşığı tuz
- Pirinci yıkayıp süzelim.
- Tencereye tereyağı ve zeytinyağını koyalım.
- Tereyağı eriyince süzülmüş pirinçleri ekleyip kavurmaya başlayalım.
- Pirinçler şeffaflaşıp parlamaya başladığında sıcak et suyunu ve tuzu ekleyelim. Karıştırıp tencerenin kapağını kapatalım.
- Su kaynamaya başladığında ocağı iyice kısalım ve pirinçler tüm suyu çekip piştiğinde ocağı kapatalım.
- Üzerine bir kağıt havlu koyup dinlenmeye bırakalım.
- Yaklaşık 30 dakika sonra pilavı karıştırıp servis yapalım.
Afiyet olsun.
0 yorum:
Yorum Gönder