Malzemeler:
1 kg yer elması
2 orta boy havuç
1 orta boy kuru soğan
1/2 çay bardağı zeytinyağı
1 çay kaşığı domates salçası
1-2 portakal suyu
1 tatlı kaşığı tuz
- Yer elmalarını soyup yıkadıktan sonra doğrayalım (küçük ceviz büyüklüğünde).
- Tenceremize zeytinyağı ile yemeklik doğranmış kuru soğanı ve küp küp doğranmış havucu koyarak renkleri sararana kadar kavuralım.
- Kavrulan malzemenin üzerine salçayı koyup ezdikten sonra doğranmış yer elmalarını ekleyip tuzunu koyarak 1-2 kez karıştıralım.
- Sonra portakal suyunu ekleyip tencerenin kapağını kapatalım. Kaynamaya başlayınca ocağı kısıp yer elmaları yumuşayana kadar pişirelim.
- Pişince üzerine kıyılmış dereotu serpip tencerenin kapağını kapatarak soğumaya bırakalım.
Afiyet olsun.
Evde dereotum kalmadığı için ben sade olarak koydum tabağa. Öyle de güzel oldu ama dereotunun aromasıyla yer elması daha güzel oluyor.
0 yorum:
Yorum Gönder