KEREVİZ YAPRAĞI SALATASI
İşte bu buram buram kereviz kokulu bir salata. Ama üzerindeki sosla birlikte çok lezzetli oluyor. Yeşillik sevenlere şiddetle tavsiye ediyorum.
3 kerevizin yaprakları
2 limon
4 diş sarımsak
Zeytinyağı
Tuz
- Kereviz yapraklarının lekeli yerlerini ve sert saplarını ayıklayıp yıkayalım ve 3-4 parmak kalınlığında doğrayalım.
- Tencereye su koyup kapağını kapatarak kaynamaya bırakalım.
- Kaynayan suyun içine tuz atıp, doğradığımız kereviz yapraklarını ve körpe saplarını koyalım. Kapak açık olarak yapraklar yumuşayana kadar pişirelim.
- Yumuşayan yaprak ve sapları süzgece alıp, soğuk sudan geçirelim.
- Karıştırma kabına, havanda tuzla dövülmüş sarımsakları, 2 limon suyunu koyup blenderda çırpalım. Sarımsaklar limon suyunun içinde kaybolup, renk beyaza dönünce limon suyu miktarında zeytinyağını damla damla sosa ekleyelim. Bu arada blenderla çırpmaya devam edelim. Sos hem iyice beyazlaşacak, hem de kıvamı koyulaşacak.
- Süzülmüş kereviz yaprakları ve saplarını servis tabağına alıp, üzerine sosu gezdirelim.
Afiyet olsun.
Ziyaretçi Sayısı
Kategori
- mezeler (25)
- sebze yemekleri (20)
- annemin tarifleri (14)
- etli sebze yemekleri (12)
- kekler (12)
- sütlü tatlılar (11)
- salatalar (9)
- tuzlu hamur işleri (8)
- atıştırmalık (7)
- et yemekleri (7)
- balıklar (6)
- patatesli tarifler (6)
- makarnalar (5)
- pilavlar (5)
- çorbalar (5)
- kurabiyeler (4)
- baklagiller (3)
- börekler (3)
- ekmekler (3)
- pastalar (3)
- reçeller (3)
- garnitürler (2)
- tavuk yemekleri (2)
- diğer deniz ürünleri (1)
- hamur tatlıları (1)
- krepler (1)
- turtalar (1)
FESLEĞEN KOKULU MUTFAK
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
0 yorum:
Yorum Gönder