Çocukluğumdan hatırladığım şeylerden biri de annem, anneannem ve teyzemin yeşilliğe olan sevgileriydi. Eğer bahçeli bir yere veya pikniğe gittiysek, teyzem hemen bir bıçak ve bir de torba alır, ot toplamaya giderdi. Aslında kendisi (rahmetli) Kız Meslek Lisesi'nde Çiçek ve Şapka öğretmeniydi. Yaptığı şapkalar ve çiçekler muhteşemdi. Öğretmenliğinin ilk yıllarında Bodrum'a tayini çıkınca (1950'li yıllar), orada Ege yemeklerini ve otlarını öğrenmiş ve hayran olmuş. Bize de sık sık o günleri anlatırdı. Otlara olan merakı da o zamanlardan kalmış. Eh, anne tarafım bu kadar otçu olunca, benim de sevmemem düşünülemez elbette. Evlenip İzmir'e yerleşince, ben de otları öğrenmeye başladım. Şimdi severek yapıyorum; elimden geldiğince tabi.
Malzemeler:
1/2 kg. hardal otu
1 limon
1/2 çay bardağı zeytinyağı
- Hardal otlarının kalın saplarını ve çirkin yapraklarını ayıklayıp, uzunluğuna göre 2 veya 3'e bölerek bol suda yıkayalım.
- Tencereye bolca su koyup kaynamaya bırakalım.
- Kaynayan suya tuz atıp, yıkanmış hardal otlarını ekleyelim.
- Tencerenin kapağı açık olarak, otlar yumuşayana kadar (yaklaşık 5 dakika) pişirelim.
- Pişen otları süzüp, soğuk sudan geçirelim.
- Süzülen otları servis tabağına alıp, üzerine limon ve zeytinyağı gezdirelim.
Afiyet olsun.
Ziyaretçi Sayısı
Kategori
- mezeler (25)
- sebze yemekleri (20)
- annemin tarifleri (14)
- etli sebze yemekleri (12)
- kekler (12)
- sütlü tatlılar (11)
- salatalar (9)
- tuzlu hamur işleri (8)
- atıştırmalık (7)
- et yemekleri (7)
- balıklar (6)
- patatesli tarifler (6)
- makarnalar (5)
- pilavlar (5)
- çorbalar (5)
- kurabiyeler (4)
- baklagiller (3)
- börekler (3)
- ekmekler (3)
- pastalar (3)
- reçeller (3)
- garnitürler (2)
- tavuk yemekleri (2)
- diğer deniz ürünleri (1)
- hamur tatlıları (1)
- krepler (1)
- turtalar (1)
FESLEĞEN KOKULU MUTFAK
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
0 yorum:
Yorum Gönder