FESLEĞEN KOKULU MUTFAK


12 Mart 2013 Salı

PATATES KAVURMASI

Patates kavurması da hafızamda çocukluğumdan kalmış bir tattır. Annemin lezzetli yemeklerinden biridir ve yanında ızgara köfteyle birlikte çok severek yerdik. Bu akşam için ben de bu ikiliyi yapmak istedim. Her zaman göz kararı yaptığım bu yemeklerin malzemelerini bu kez ölçerek yaptım. Umarım beğenirsiniz.

Malzemeler:
5 orta boy patates
3 orta boy kuru soğan
1 yemek kaşığı salça
1 çay bardağı zeytinyağı
1.5 tatlı kaşığı tuz

- Patateslerin kabuklarını soyup doğrayarak haşlayalım.



- Yumuşayan patatesleri süzüp ezelim.
- Kuru soğanları soyup yarım ay şeklinde doğrayalım ve bir tavaya alalım. Üzerine zeytinyağı ve tuz koyarak kavuralım.


- Soğanlar sararınca salçayı ekleyip karıştırarak ezelim.


- En son ezilmiş patatesleri koyup karıştıralım. Tüm malzemeler eşit olarak karışınca ocağı kapatıp servis yapalım.



Ben bu kavurmaya baharat koymuyorum. Ama arzu ederseniz, salçayı ekledikten sonra kuru fesleğen, karabiber, kırmızı biber, kuru nane gibi baharatlar ekleyebilirsiniz.

Afiyet olsun.

0 yorum:

Yorum Gönder