Malzemeler:
5 orta boy patates
3 orta boy kuru soğan
1 yemek kaşığı salça
1 çay bardağı zeytinyağı
1.5 tatlı kaşığı tuz
- Patateslerin kabuklarını soyup doğrayarak haşlayalım.
- Yumuşayan patatesleri süzüp ezelim.
- Kuru soğanları soyup yarım ay şeklinde doğrayalım ve bir tavaya alalım. Üzerine zeytinyağı ve tuz koyarak kavuralım.
- Soğanlar sararınca salçayı ekleyip karıştırarak ezelim.
- En son ezilmiş patatesleri koyup karıştıralım. Tüm malzemeler eşit olarak karışınca ocağı kapatıp servis yapalım.
Ben bu kavurmaya baharat koymuyorum. Ama arzu ederseniz, salçayı ekledikten sonra kuru fesleğen, karabiber, kırmızı biber, kuru nane gibi baharatlar ekleyebilirsiniz.
Afiyet olsun.
0 yorum:
Yorum Gönder