FESLEĞEN KOKULU MUTFAK


2 Nisan 2013 Salı

AHUDUDU (FRAMBUAZ) REÇELİ

Bilmem ahududu reçeli sever misiniz? Bizde pek yenmez. Aslında hafif ekşimsi tadıyla güzel oluyor. Ama bizim aile çilek, vişne gibi klasik reçellerden yanadır. Ben ahududu reçelini linzer turta için yaptım. Bu miktarla 3-4 kez turta yapılabilir sanıyorum. Tabii bu mevsimde taze  ahududu olmadığından dondurulmuş alıp yaptım.

Malzemeler:
1 kutu dondurulmuş ahududu (ben Superfresh'in buldum. 400 gr'lık kutularda)
400 gr. toz şeker (ekşi tadı hoşuma gittiği için 400 gr kullandım. Daha tatlı olsun isterseniz toz şekeri 600 gr koyabilirsiniz)
1/2 limonun suyu



- 2 tane tatlı kaşığını buzdolabının derin dondurucusuna koyup soğutalım (reçelin kıvamının olup olmadığını denemek için kullanacağız)
- Meyveleri eritmeden üzerine toz şekeri serpip 1 saat kadar bekletelim.
- 1 saatin sonunda ocağa alıp orta ateşte kaynatalım.
- Reçel kaynamaya başlayınca, ocağı kısıp 10 dakika daha kısık ateşte kaynatmaya devam edelim.
- Derin dondurucudaki tatlı kaşığını alıp, üzerine 1 damla kaynayan reçelden damlatalım. Damla dağılmıyorsa reçel olmuştur.
- Limon suyunu da ekleyip, hiç kaşık sokmadan 1-2 taşım kaynatıp ocaktan alalım ve soğumaya bırakalım.


- Ertesi gün ister kahvaltıda tüketin, isterseniz turta yapın.
Afiyet olsun.

0 yorum:

Yorum Gönder