Malzemeler:
1 kutu dondurulmuş ahududu (ben Superfresh'in buldum. 400 gr'lık kutularda)
400 gr. toz şeker (ekşi tadı hoşuma gittiği için 400 gr kullandım. Daha tatlı olsun isterseniz toz şekeri 600 gr koyabilirsiniz)
1/2 limonun suyu
- 2 tane tatlı kaşığını buzdolabının derin dondurucusuna koyup soğutalım (reçelin kıvamının olup olmadığını denemek için kullanacağız)
- Meyveleri eritmeden üzerine toz şekeri serpip 1 saat kadar bekletelim.
- 1 saatin sonunda ocağa alıp orta ateşte kaynatalım.
- Reçel kaynamaya başlayınca, ocağı kısıp 10 dakika daha kısık ateşte kaynatmaya devam edelim.
- Derin dondurucudaki tatlı kaşığını alıp, üzerine 1 damla kaynayan reçelden damlatalım. Damla dağılmıyorsa reçel olmuştur.
- Limon suyunu da ekleyip, hiç kaşık sokmadan 1-2 taşım kaynatıp ocaktan alalım ve soğumaya bırakalım.
- Ertesi gün ister kahvaltıda tüketin, isterseniz turta yapın.
Afiyet olsun.
0 yorum:
Yorum Gönder