FESLEĞEN KOKULU MUTFAK


26 Kasım 2013 Salı

ELMALI MUFFİN

Merhaba... Dün güzel İzmirim'i sel  bastı. Tüm iyi niyetli çabalarıma karşın işe gidemedim. Sevgili mesai arkadaşlarım beni idare ettiler. Ben de evde, şakır şakır yağan yağmur eşliğinde elmalı muffin pişirdim; ertesi gün arkadaşlarıma getirip kendimi affettireyim diye. Umarım başarılı olmuşumdur. Ama şu kesin ki ev mis gibi elmalı kek koktu. 



Malzemeler:
2.5 elma
3 yumurta
1 su bardağı toz şeker
1/2 su bardağı süt
200 gr tereyağ veya margarin (oda sıcaklığında yumuşamış)
3 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
2 çay kaşığı tarçın
1 kahve fincanı dövülmüş ceviz
1 paket şekerli vanilin


- Muffin kalıplarımızı yağlayalım. Bu ölçülerle 20 adet muffin yaptım. Ama kalıpların büyüklüğüne göre daha az veya daha fazla olabilir.
- Unu ve kabartma tozunu eleyerek bir kapta karıştıralım.
- Elmaları soyalım. 2 tanesini rendeleyelim. İçine tarçın ve cevizi koyup karıştıralım. Kalan 1/2 elmayı da çok ince yarım ay şeklinde doğrayıp muffinlerimizin üzerini süslemek üzere kenara ayıralım.


- Fırını 170 dereceye ayarlayalım.
- Karıştırma kabına yumurtaları kırıp köpük köpük olana kadar çırpalım.


- Toz şekeri ve şekerli vanilini ekleyip çırpmaya devam edelim.


- 3-4 dakika sonra şekerli yumurta karışımı beyazlaşınca sütü, tereyağını ve elmalı karışımı ekleyip karıştıralım.


- En son mixerin hızını iyice düşürüp, kaşık kaşık unu ekleyelim ve iyice karıştıralım.


- Hazırladığımız kek hamurunu muffin kalıplarımıza paylaştıralım.
- Ayırdığımız yarım ay şeklindeki elmaları muffinlerimizin üzerine yerleştirelim.


- 170 dereceye ısıtılmış fırında 30-35 dakika kadar pişirelim.
- Bir kürdanla pişip pişmediğini kontrol edelim.
- Pişen muffinlerimizi fırından alalım ve soğuyunca servis yapalım.





Afiyet olsun...

0 yorum:

Yorum Gönder