Merhaba... Dün güzel İzmirim'i sel bastı. Tüm iyi niyetli çabalarıma karşın işe gidemedim. Sevgili mesai arkadaşlarım beni idare ettiler. Ben de evde, şakır şakır yağan yağmur eşliğinde elmalı muffin pişirdim; ertesi gün arkadaşlarıma getirip kendimi affettireyim diye. Umarım başarılı olmuşumdur. Ama şu kesin ki ev mis gibi elmalı kek koktu.
Malzemeler:
2.5 elma
3 yumurta
1 su bardağı toz şeker
1/2 su bardağı süt
200 gr tereyağ veya margarin (oda sıcaklığında yumuşamış)
3 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
2 çay kaşığı tarçın
1 kahve fincanı dövülmüş ceviz
1 paket şekerli vanilin
- Muffin kalıplarımızı yağlayalım. Bu ölçülerle 20 adet muffin yaptım. Ama kalıpların büyüklüğüne göre daha az veya daha fazla olabilir.
- Unu ve kabartma tozunu eleyerek bir kapta karıştıralım.
- Elmaları soyalım. 2 tanesini rendeleyelim. İçine tarçın ve cevizi koyup karıştıralım. Kalan 1/2 elmayı da çok ince yarım ay şeklinde doğrayıp muffinlerimizin üzerini süslemek üzere kenara ayıralım.
- Fırını 170 dereceye ayarlayalım.
- 3-4 dakika sonra şekerli yumurta karışımı beyazlaşınca sütü, tereyağını ve elmalı karışımı ekleyip karıştıralım.
- Hazırladığımız kek hamurunu muffin kalıplarımıza paylaştıralım.
- 170 dereceye ısıtılmış fırında 30-35 dakika kadar pişirelim.
- Bir kürdanla pişip pişmediğini kontrol edelim.
Afiyet olsun...
0 yorum:
Yorum Gönder