Bugün çarşıda dolaşırken Malatya Pazarı'nda karışık meyve kurusu gördüm. Renkleri çok hoşuma gitti. Hemen alıp kek yapmaya karar verdim.
Malzemeler:
3 yumurta
1 su bardağı toz şeker
2.5 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1/2 su bardağı sıvı yağ
1 Türk kahvesi fincanı süt
1 yemek kaşığı limon suyu
1 limon kabuğu rendesi
1 çay bardağı meyve kurusu (1.5 çay bardağı da olabilir)
- Fırını 175 dereceye ısıtalım.
- Bir kaba un ve kabartma tozunu eleyerek koyup karıştıralım.
- Kek kalıbını 1 yemek kaşığı sıvı yağla yağlayalım.
- Bir çırpma kabına yumurtaları kırıp çırpalım.
- Üzerine toz şekeri ekleyelim. Çırpmaya devam edelim.
- Sıvı yağ, süt ve limon suyu ile limon kabuğu rendesini de ekleyip çırpmaya devam edelim.
- En son mixerin hızını en yavaşa getirip, unu kaşık kaşık ekleyelim ve homojenize bir karışım elde edince mixeri kapatalım.
- Meyve kurularını da kek hamuruna kaşıkla karıştırıp, yağlanmış kek kalıbına dökelim.
- Isıtılmış fırına koyup, 30-35 dakika pişirelim.
- Kürdanla pişip pişmediğini kontrol ettikten sonra keki fırından çıkaralım.
- Ilınan keki kalıptan çıkarıp, ızgara telinin üzerinde soğumaya bırakalım.
Afiyet olsun.
Ziyaretçi Sayısı
Kategori
- mezeler (25)
- sebze yemekleri (20)
- annemin tarifleri (14)
- etli sebze yemekleri (12)
- kekler (12)
- sütlü tatlılar (11)
- salatalar (9)
- tuzlu hamur işleri (8)
- atıştırmalık (7)
- et yemekleri (7)
- balıklar (6)
- patatesli tarifler (6)
- makarnalar (5)
- pilavlar (5)
- çorbalar (5)
- kurabiyeler (4)
- baklagiller (3)
- börekler (3)
- ekmekler (3)
- pastalar (3)
- reçeller (3)
- garnitürler (2)
- tavuk yemekleri (2)
- diğer deniz ürünleri (1)
- hamur tatlıları (1)
- krepler (1)
- turtalar (1)
FESLEĞEN KOKULU MUTFAK
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
0 yorum:
Yorum Gönder