FESLEĞEN KOKULU MUTFAK


12 Şubat 2013 Salı

KURU MEYVELİ KEK

Bugün çarşıda dolaşırken Malatya Pazarı'nda karışık meyve kurusu gördüm. Renkleri çok hoşuma gitti. Hemen alıp kek yapmaya karar verdim.

Malzemeler:
3 yumurta
1 su bardağı toz şeker
2.5 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1/2 su bardağı sıvı yağ
1 Türk kahvesi fincanı süt
1 yemek kaşığı limon suyu
1 limon kabuğu rendesi
1 çay bardağı meyve kurusu (1.5 çay bardağı da olabilir)


- Fırını 175 dereceye ısıtalım.
- Bir kaba un ve kabartma tozunu eleyerek koyup karıştıralım.
- Kek kalıbını 1 yemek kaşığı sıvı yağla yağlayalım.
- Bir çırpma kabına yumurtaları kırıp çırpalım.
- Üzerine toz şekeri ekleyelim. Çırpmaya devam edelim.
- Sıvı yağ, süt ve limon suyu ile limon kabuğu rendesini de ekleyip çırpmaya devam edelim.
- En son mixerin hızını en yavaşa getirip, unu kaşık kaşık ekleyelim ve homojenize bir karışım elde edince mixeri kapatalım.
- Meyve kurularını da kek hamuruna kaşıkla karıştırıp, yağlanmış kek kalıbına dökelim.


- Isıtılmış fırına koyup, 30-35 dakika pişirelim.
- Kürdanla pişip pişmediğini kontrol ettikten sonra keki fırından çıkaralım.
- Ilınan keki kalıptan çıkarıp, ızgara telinin üzerinde soğumaya bırakalım.



Afiyet olsun.

0 yorum:

Yorum Gönder