FESLEĞEN KOKULU MUTFAK


7 Nisan 2014 Pazartesi

RAKILI KABAKLI MEZE

Sevgili arkadaşlar, hiç izlediniz mi bilmiyorum ama 24 Kitchen isimli bir TV kanalı var. Oradaki şeflerden biri olan Maksut Aşkar'ın tarifleri çok hoşuma gidiyor. Türk yemeklerini kendi yorumuyla hazırlıyor ve enfes şeyler ortaya çıkıyor. Geçen gün de kabaklı cacık yaptı. Ben de bunun üzerinde biraz değişiklik yaparak yeni bir lezzet ortaya çıkardım. Bakalım sizler de beğenecek misiniz? Hoş biz rakı severlerin "beğenmedik" diyeceğini sanmıyorum ya, neyse...

Malzemeler:
1 büyük yemeklik kabak
400 gr (4 dolu yemek kaşığı) süzme yoğurt
50 gr yağlı beyaz peynir
3 yemek kaşığı rakı 
1 diş sarımsak
1 tutam dereotu
1 çay kaşığı tuz




- Kabağı iyice yıkayıp rendeleyelim.
- Üzerine 1 çay kaşığı tuz ekleyip karıştıralım.
- Suyunu salan kabağı 2 avucumuzun arasında iyice sıkıp ayrı bir kaba alalım. Ama suyunu atmayalım.
- Sarımsağı bir miktar tuzla havanda ezelim.
- Dereotunu incecik kıyalım.
- Süzme yoğurdu bir kaba alalım ve ayırdığımız kabağın suyuyla yumuşatalım. 
- Beyaz peyniri çatalla ezip, üzerine rakıyı ekleyerek ezmeye devam edelim. 
- Ezilmiş peynir ve dövülmüş sarımsağı da yoğurda ekleyip karıştıralım.
- En son rendeleyip suyunu sıktığımız kabak ile kıyılmış dereotunu karıştırıp servis tabağına alalım.



Afiyet olsun.

0 yorum:

Yorum Gönder